Vanaf heden kunnen jullie de indelingen voor de jeugdteams van het komende seizoen op de website onder Jeugd vinden.

Ieder jaar is dit een hele klus, waarbij we als uitgangspunt nemen om het alle jongens en meisjes zoveel mogelijk naar de zin te maken. De ervaring leert dat niet iedereen binnen de vereniging het eens zal zijn met de indeling, maar we doen ons uiterste best.

"Zoals eerder vermeld onder de Uitgangspunten van de teamindeling, is deze onder voorbehoud.
Vanwege recente ontwikkelingen worden de indelingen van o13, o15 en o17 opnieuw bekeken en mogelijk aangepast.
We vragen jullie begrip en geduld hiervoor."

Uitgangspunten

Bij het indelen, houden we rekening met diverse factoren. De belangrijkste zijn:

Technische randvoorwaarden:

• · knvb-indeling
  • · dispensatieregels knvb

verder:

• · geboortejaarvan speler bepaalt jaargang
  • · elkejeugdspeler moet met plezier kunnen voetballen
  • · teams maken van ideaal mogelijke spelersaantallen en streven naar maximaliseren van aantal teams
  • · zoveel mogelijk beperken van het aantal schuifbewegingen tussen leeftijdsgroepen

Prestatief element

We maken onderscheid tussen de teams in de onderbouw (jo-7 t/m jo12) en bovenbouw (jo13 t/m jo19):

In de onderbouw delen we de teams in principe niet op sterkte in.

In de bovenbouw selecteren we de beste spelers in 1 team; overige spelers worden (evenwichtig qua sterkte) verdeeld over de overige teams.

Procesverloop

• Aan het einde van het lopende seizoen verzamelen we – via de coaches – welke spelers van de huidige teams stoppen en welke doorgaan.

• Technische zaken jeugdafdeling (TZJ) maakt een conceptindeling.
  • Tijdens bijeenkomsten worden de coaches meegenomen in de indelingsproblematiek en om hun mening / input gevraagd. Dit resulteert in een aangepaste indeling.

• Publicatie van teamindeling op website DES Swalmen.

Deze indeling is onder voorbehoud, omdat we bijna dagelijks geconfronteerd worden met wijzigingen (aan- en afmeldingen).

Zoals gezegd hebben we ons uiterste best gedaan de spelers zo goed mogelijk in de teams in te delen. Mocht er toch nog een vraag zijn over deze indeling, stuur dan een reactie per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op dit moment hebben we nog niet voor alle teams begeleiding kunnen vinden. Hiervoor zijn we namelijk afhankelijk van de inzet van ouders. Daarom is er nog geen vermelding van coaches bij de teams.

Indien geen begeleiding wordt gevonden zijn we in het uiterste geval genoodzaakt teams terug te trekken uit de competitie en de trainingsmogelijkheden te beperken.

Tot slot wensen we jullie alvast een hele fijne vakantie en graag tot ziens in seizoen 2019/2020 bij DES!

TZJ DES Swalmen