Zondag 1 September organiseerde Tura Brüggen de traditionele seizoensopening op de Vennberg. Gezien de Euregionale samenwerking tussen Tura Brüggen en DES Swalmen werden de eerste wedstrijden van het seizoen traditioneel gespeeld tussen teams van de Tura jeugd en onze eigen jeugd.

De interlands verliepen doorgaans erg sportief met sterk wisselende uitslagen. Zo zag ik vroeg in de morgen het ene team van DES met 8-1 verliezen en het team ernaast met 14-0 winnen.

Zoals een opa en oma langs de kant zeiden : “Wat ontzettend leuk dat jullie dit voor de kinderen organiseren” !

Er werd gespeeld volgens het Fair Play principe wat in Duitsland betekent geen grensrechters en geen scheidsrechter. Dus eigenlijk gewoon lekker een potje ongedwongen voetballen. Soms was dat even wennen. Je zag echter dat de spelertjes, hoe jonger hoe eerlijker, er geen enkele moeite mee hadden.

Het weer speelde ook mee en in de namiddag brak het zonnetje door. Kortom, een geslaagde dag en een mooi begin van het voetbalseizoen.

In de kerstvakantie staat het bambino zaal mix toernooi weer op het programma (27-12 of 30-12) en voor die tijd zal er nog een Fifa strijd losbarsten op de Playstation op vrijdag 18 oktober in de kantine. Aan beide evenementen nemen leden van Tura en DES deel.