Onderaan dit bericht vinden jullie de indelingen voor de jeugdteams van het komende seizoen.

Ieder jaar is dit een hele klus, maar samen met de jeugdtrainers zijn we erin geslaagd een indeling te maken waarbij we als uitgangspunt nemen om het alle jongens en meisjes zoveel mogelijk naar de zin te maken. De ervaring leert dat niet iedereen binnen de vereniging het eens zal zijn met de indeling, maar we doen ons uiterste best.

Highlights 2020 - 2021

· Sinds kort is het voor verenigingen als DES mogelijk om een JO14 team in te schrijven. Daarmee ontstaat er een tussenstap van JO13 naar JO15.

· Helaas is het dit jaar niet mogelijk gebleken een JO19 samen te stellen.

· Voor het eerst in lange tijd is het gelukt om een meidenteam op de been te brengen.

Uitgangspunten

Bij het indelen, houden we rekening met diverse factoren. De belangrijkste zijn:

technische randvoorwaarden:

· knvb-indeling

· dispensatieregels knvb

verder:

· zoveel mogelijk intact houden bestaande, goedlopende, teams

· geboortejaar van speler bepaalt voornamelijk de jaargang

· elke jeugdspeler moet met plezier kunnen voetballen

· teams maken van ideaal mogelijke spelersaantallen en streven naar maximaliseren van aantal teams

· zoveel mogelijk beperken van het aantal schuifbewegingen tussen leeftijdsgroepen

Prestatief element

We maken onderscheid tussen de teams in de onderbouw (jo-7 t/m jo12) en bovenbouw (jo13 t/m jo19):

In de onderbouw delen we de teams in principe niet op sterkte in.

In de bovenbouw selecteren we de beste spelers in 1 team; overige spelers worden (evenwichtig qua sterkte) verdeeld over de overige teams. Dit jaar hebben we dit principe enigszins losgelaten door enerzijds de komst van een JO14 team en anderzijds in overleg met de trainers waar het gaat om de samenstelling van de teams JO17.

Procesverloop

· Aan het einde van het lopende seizoen verzamelen we – via de trainers – welke spelers van de huidige teams stoppen en welke doorgaan.

· Technische commissie jeugdafdeling (TCJ) maakt een conceptindeling.

· Tijdens bijeenkomsten / via email worden de coaches meegenomen in de indeling en om hun mening / input gevraagd. Dit resulteert in een aangepaste indeling.

· Publicatie van teamindeling op website DES Swalmen.

Deze indeling is onder voorbehoud van wijzigingen door aan- en afmeldingen.

Vragen

Zoals gezegd hebben we ons uiterste best gedaan de spelers zo goed mogelijk in de teams in te delen. Mocht er toch nog een vraag zijn over deze indeling, stuur dan een reactie per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op dit moment hebben we nog niet voor alle teams (voldoende) begeleiding kunnen vinden. Hiervoor zijn we ook afhankelijk van de inzet van ouders. Voor de teams JO8-1, JO8-2, JO11-3, JO12, JO13, JO15 en JO17-1 zoeken we nog extra handen.

Wil je helpen? Graag! De teams trainen twee maal per week en spelen op zaterdag een wedstrijd. Daarbij streven we als vereniging naar minimaal twee personen, maar bij voorkeur drie personen, per team zodat we ook hier met meer handen het werk verlichten. Als trainer ontvang je van de vereniging trainerskleding in de kleuren van DES Swalmen. Daarnaast begeleiden we onze trainers volgens het principe ‘train de trainer’, door mogelijkheden te bieden om cursus te volgen en in de praktijk de trainers bij te staan tijdens trainingsavonden.

Wil je hierin wat betekenen neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De spelers zijn je dankbaar!

Tot slot wensen we jullie alvast een hele fijne vakantie en graag tot ziens in seizoen 2019/2020 bij DES!

Technische Commissie Jeugd DES Swalmen

Bovenstaande gelezen? Klik dan hier voor de teamindeling!

Ranglijst