Piet Hermans

Geboren in 1930 in Swalmen. Lid geworden van onze vereniging in 1950 Wie Piet Hermans zegt, zegt v.v. Swalmen, voor ons DES.
Piet Hermans was als mens zeer verbonden met onze vereniging en met haar leden.
Officiële functies heeft Piet Hermans vervuld in de jaren 1950 – 1985.
Daarmee was het echter niet gedaan, Piet Hermans is de vereniging trouw gebleven.
Een vaste waarde gezien zijn belangstelling voor alles wat met de vereniging van doen heeft.
Van de jongste jeugdteams tot en met ons eerste senior team. Met een altijd positieve grondhouding als het om prestaties, sportiviteit en respect gaat.
De prestaties en de behaalde resultaten van alle onze tams houdt Piet met grote nauwgezetheid bij. Uit het oog, uit het hart is iets wat in het woordenboek van Piet niet voorkomt.
Spelers die bij onze vereniging om wat voor redenen dan ook zijn vertrokken, blijven door Piet gevolgd worden.

Een DES man in de meest zuivere betekenis van het woord. Zijn benoeming tot Ere lid in 1985 was voor Piet een groots gebaar van de vereniging jegens hem, maar voor de vereniging een voorrecht deze titel Piet toe te kennen.
Eigenlijk heel terecht wat wij voor deze sportieve en bijzondere mens op dat moment konden doen.

Piet Hermans vertrouwd en bekend voor iedereen, een vaste en vertrouwde waarde door zijn aanwezigheid.
Als de spanning van de sportieve prestaties voor Piet nu te veel dreigen te worden, dan blijft
hij nu liever thuis, maar wel altijd verzekerd van een “hot line”zodat hij ook als hij niet lijfelijk aanwezig is, zijn geliefde DES toch op de voet volgt.
Piet kan niet buiten DES en Des niet buiten Piet.
Dat het nog lang zo mag blijven.

Jan Cox

Johannes Joseph Cox. Voor ons gewoon Jan Cox. In Swalmen geboren in 1930, er getogen en altijd gebleven.
Jan is in 1957 lid geworden van onze vereniging. Jan heeft ten volle bewezen hoe belangrijk leden voor de vereniging zijn, ook als zij niet voetballen.

In het seizoen 1957 – 1958 trad Jan toe tot het bestuur in de functie van secretaris.
Deze functie heeft jan vervuld tot 1973. In deze periode heeft Jan “gediend”, dit zijn zijn eigen woorden, onder de voorzitters Jeu op den Camp, Robert Suijlen, Handrie Christians en Piet Beursgens.
Stuk voor stuk voorzitters die hun stempel op de vereniging hebben gedrukt.

In de tijd van het voorzitterschap van Jeu op den Camp kwam ons huidige sportpark de Bosberg tot stand. Later werd er ook de kantine gerealiseerd.
Jan heeft aan het realiseren van het sportpark en ook aan het bouwen van de kantine een grote bestuurlijke bijdrage geleverd.
Vanaf 1973 niet meer als secretaris actief maar Jan werd “kantinebaas” en daarmee ook in het bestuur met de portefeuille “kantinebeheer”.
De kantine het centrale ontmoetingspunt voor de leden en supporters van de vereniging. Bovendien een aanzienlijke bron van inkomsten, een onmisbaar financieel element voor de vereniging en haar activiteiten.
Financiën, niet alleen door zijn kantinewerk maar ook door de man die alle werkzaamheden rondom de voetbaltoto organiseerde en uitvoerde.
De totoformulieren werden bij de mensen opgehaald en moesten voor de verwerking naar het café Willems in Roermond gebracht worden voor de registratie en afdracht van gelden.
Anno nu bijna
niet meer voor te stellen, maar zo ging het wel. Tijdens die bijeenkomsten in café Willems ontmoette Jan ook vertegenwoordigers van andere verenigingen en werd er “genetwerkt”.

Zo lukte het Jan om in 1968 een beslissingswedstrijd tussen SHH en Baarlo op ons sportpark te laten spelen, waardoor de kantine weer een top omzet behaalde.
Een speciaal evenement waar Jan een grote rol in heeft gespeeld; het internationale jeugd toernooi dat met de Pinksterdagen wordt gespeeld.
Het gaat te ver in dit overzicht om de ontstaansgeschiedenis van dit toernooi te beschrijven maar het is bijna hilarisch. Vraag het Jan maar eens als u hem ziet.

In 1984 stopte Jan met zijn bestuursfunctie kantinebeheer en in 1985 ook met de werkzaamheden in de kantine.
Het ere lidmaatschap werd Jan toegekend tegelijkertijd met Tuur Heijnen.

Jan Cox, een nog altijd zeer betrokken lid, vaak nog aanwezig zeker, bij de thuiswedstrijden van ons eerste team.
Het Ere lidmaatschap werd hem dan ook zeer terecht toegekend.

Tuur Heijnen

Tuur Heijen, Geboren in 1937. Tuur Heijnen is in 1949 op twaalf jarige leeftijd lid geworden van onze vereniging.
Reeds op zijn 17e debuteerde Tuur in het eerste team. In het seizoen 1959 – 1960 was Tuur aanvoerder van dit team dat toen het kampioenschap behaalde in de 4e klasse KNVB.

Na zijn voetbal periode in het eerste team is Tuur blijven voetballen in het vijfde. Dat werd toen een veteranen-team genoemd, Tuur was de junior onder de veteranen. In het jaar 1971 werd Tuur bestuurslid.
Hij bleef bestuurslid tot 1991. Met zijn financiële en bancaire achtergrond is het niet vreemd dat van deze bestuursjaren Tuur 18 jaar het penningmeesterschap heeft vervuld.
Het was niet alleen de kas beheren, de entree kassa bemensen om te zorgen dat er bij de wedstrijden van ons eerste team ook betaald werd,
maar ook activiteiten organiseren buiten het voetbal met het enige en ultieme doel, geld voor de vereniging bij elkaar brengen.

In 1983 was Tuur voorzitter van het comité wieler drie daagse. Een ongekend evenement wat in dat jaar veel geld voor de vereniging heeft binnengebracht.
Er konden lichtmasten worden aangeschaft!. In 1990 ontving Tuur de zilveren bondsspeld van de KNVB.
Voor al zijn activiteiten binnen de voetbalclub ontving Tuur in 1991 een Koninklijke onderscheiding in zilver.

Geen reden om op zijn lauweren te gaan rusten. In 2002 was Tuur de mede schrijver en redacteur van het jubileum boek wat ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de vereniging is verschenen.
Tevens maakte Tuur deel uit van het jubileum comité.

Tuur Heijnen een nog steeds bewogen lid, die de titel Ere lid ten volle verdiend.

Our website is protected by DMC Firewall!