Geboren 12 april 1921

Overleden 9 juni 1999

Piet Beursgens was 12 ½ jaar voorzitter van VV Swalmen van 1977 tot 1989. Na jarenlang voorzitter te zijn geweest van de Boksclub Swalmen werd Piet in 1977 voorzitter van de voetbalvereniging. 1977 was het jaar van het vijftigjarige jubileum van DES en daarmee startte zijn voorzitterschap met een groot feest.

Piet was een betrokken voorzitter die heel vaak op de Bosberg te vinden was. Hij maakte twee kampioenschappen mee en zag VV Swalmen naar de tweede klasse KNVB opklimmen. Eindelijk uit de vierde klasse via het gedenkwaardige doelpunt in Linne in de 103e minuut. En na het tweede kampioenschap, twee seizoenen later, stond in de krant dat “DES nog maar vier klassen van Ajax verwijderd was”.

Ook op het bestuurlijke vlak waren er vele gebeurtenissen die zelfs nu nog actueel lijken. Zo was er de discussie om de contributie niet meer voor alle senior-leden gelijk te houden. Of de discussie over de zwarte strepen op het shirt en de kousen van het toenmalige veteranenteam (waarbij Wit ook wit behoorde te zijn en Zwart zwart). Het was nog in de tijd van het katoenen truitje met als enige toegestane nuance een door moeders eigenhandig opgenaaid DES-embleem. (Reclame op het truitje was toen nog verboden voor amateurs). En niet te vergeten de poging van de toenmalige gemeente Swalmen om “de Bosberg” te privatiseren en te verkopen aan VV Swalmen voor een gulden. Allemaal discussies die nu, meer dan 25 jaar later, toch nog steeds herkenbaar zijn.

Ook de fantastische wielerdriedaagse waarbij heel Swalmen uitliep om DES te steunen, mag niet worden vergeten. En de geweldige Pinkstertoernooien voor de A-jeugd die elk jaar een echt feest waren.

Toen de ledenvergadering besloot om hem tot erevoorzitter te benoemen was hij dan ook trots en ook na zijn periode als voorzitter, bleef Piet graag op de Bosberg komen om de verrichtingen van DES te bekijken.

Bij het 50-jarige jubileum van DES in 1977 sprak Piet de hoop uit dat DES 50 jaar later bij het honderdjarige jubileum nog net zo jong mocht zijn als in 1977.

Laten we daar met zijn allen aan blijven werken.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!